| Autor |
Wiadomość |
|
ashkrk
|
Tytuł: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 7 lut 2009, o 19:04 |
|
|
|
|
|
 |
|
konax
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 7 lut 2009, o 20:36 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 21:01 Posty: 340 Lokalizacja: Warszawa
|
|
to do humoru sie nadaje... bo akurat w polskiej edycji zdjęcia są bardzo przeciętne, a nawet powiedziałbym słabe
_________________ konaxphoto.com
|
|
|
|
 |
|
bufu
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 7 lut 2009, o 21:05 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 18:38 Posty: 522 Lokalizacja: Warszawa
|
konax napisał(a): bo akurat w polskiej edycji zdjęcia są bardzo przeciętne, a nawet powiedziałbym słabe też tak myślę 
_________________ Life Is 2 Short 2 Be Slow
|
|
|
|
 |
|
ARtS
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 02:09 |
|
Dołączył(a): 4 gru 2008, o 19:58 Posty: 70 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Fotami TG zajmuje się m.in Błażej Żuławski - fotograf czasopisma Aktivist i raczej fotograf mody niż moto. ;]
_________________ "Reality is wrong, dreams are for real" - Tupac Shakur
|
|
|
|
 |
|
mivec
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 03:11 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 18:44 Posty: 764 Lokalizacja: Warszawa
|
nie wiedziałem że aby było widać że się światła świecą potrzebny jest dłuższy czas naświetlania 
_________________ //////
|
|
|
|
 |
|
Kot
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 07:54 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 02:57 Posty: 743 Lokalizacja: Arlington Heights
|
|
|
|
 |
|
darck
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 14:09 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 22:07 Posty: 76 Lokalizacja: Stalowa Wola/Kraków
|
Czy autorem tego tekstu o "technikach robienia wspanialych zdjec" nie jest czasem TopGear? Bo autor slodzi i slodzi, zeby jeszcze mial powod. Naprawde, niektore foty maja tragiczne, a roznica miedzy zdjeciami polskich testow a zagranicznych jest czasem porazajaca. Ogolnie polska edycje TopGeara wpisuje w jedna z porazek roku. Chociaz felieton Pudziana byl warty tych 3.90 
|
|
|
|
 |
|
hotsauce
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 18:16 |
|
|
darck, nie przesadzaj z ta "porazka roku" - imo pisza bardzo fajnie. Maja ciety jezyk i fantazje - mi sie osobiscie czyta ich najlepiej z polskich magazynow. Zdjecia maja niezle wg mnie, jak na polskie warunki  i czasem sesja jest zrealizowana bardzo fajnie, no a czasem nie. Do wersji brytyjskiej zdjeciom jeszcze troche brakuje. KMh podoba mi sie bardziej, zarowno layout jak i foty.
_________________ p o r t f o l i o
|
|
|
|
 |
|
mivec
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 8 lut 2009, o 23:01 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 18:44 Posty: 764 Lokalizacja: Warszawa
|
+1 dla kmh, jak dla mnie najlepsza rodzima gazeta, foty fajne, artykuły fajne i fajne fury, czegóż więcej chcieć poza lepszymi zdjęciami? 
_________________ //////
|
|
|
|
 |
|
darck
|
Tytuł: Re: sekret zdjęc z "Top Geara" Napisane: 9 lut 2009, o 18:10 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 22:07 Posty: 76 Lokalizacja: Stalowa Wola/Kraków
|
hotsauce napisał(a): darck, nie przesadzaj z ta "porazka roku" - imo pisza bardzo fajnie. a imo to zwykle testy, z od czasu do czasu uzytym "cietym jezykiem", czasem az na sile, bo nazwa gazety zobowiazuje. Do tego blad ma bledzie, o ktorych pisza czytelnicy w swych listach, a TopGear idiotycznie odpowiada: "sprawdzalismy wasza czujnosc". Az dziw mnie bierze, ze nikt nie zauwazyl, ze w obszernym artykule o pod/nadsterownosci w pewnym momencie sam autor zaczal mylic te pojecia. Teksty w polskiej edycji sprawiaja wrazenie pisanych na szybko i mocno kontrastuja z tekstami z zagranicznego odpowiednika. No a arytykul o "mocnych i szybkich dieslach", w ktorych najszybsze bylo e46 300D, aw 15 "najmocniejszych" byla rowniez Marea 2.4JTD majaca 10s do paczki mnie rozlozyl na lopatki. ...i to mnie najbardziej razi. Nie wiem jak to jest w oryginalnej papierowej wersji, ale przypomnial mi sie "test" jakiegos Daihatsu bodaj w 10serii TopGear. Pare ujec tego samochodu, po czym Clarkson wysiada i mowi, ze dobrze by go bylo porownac z innym samochodem. Z Ascari A10. To sie nazywa fantazja, to sie nazywa TopGear. A nie opis Renault Kangoo, opis ile to ma wtyczek do iPoda, po czym porownanie go do budki z hotdogami. No padam z nog.
|
|
|
|
 |