| Autor |
Wiadomość |
|
kaczy
|
Tytuł: Focus RS Napisane: 24 lip 2010, o 22:05 |
|
|
1.  2.  3.  4.  5.  6.  Auto świetne, kolor także 
|
|
|
|
 |
|
VNDLSM
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 24 lip 2010, o 23:23 |
|
|
|
Ciekawe kadry, ale co u licha stało się z kolorem? Widzę, że było doświetlane więc może lampy sprawiły że kolor nie przypomina oryginału? Dobrze znam tą limonkę i wiem że coś jest nie tak. Może pomogłoby przestawienie balansu bieli na "flash"? Jedynka wydała się bardzo spoko, ale dopiero na drugim zdjęciu zauważyłem, że np tylny zderzak wpada w żółć a tylny słupek jest jakby ciemniejszy...? Poprawcie mnie jeśli źle mówię ale chyba nie było potrzeby świecić lampami?
_________________ behance.net/VNDLSM
|
|
|
|
 |
|
Kamil Wolski
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 24 lip 2010, o 23:48 |
|
Dołączył(a): 1 lis 2008, o 00:50 Posty: 842 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
|
No nie da się ukryć że na aucie pojawiły się różnokolorowe plamy.
Poza tym, podoba mi się że lakier rzeczywiście się błyszczy.
_________________ p o r t f o l i o
|
|
|
|
 |
|
mivec
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 25 lip 2010, o 10:57 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 18:44 Posty: 764 Lokalizacja: Warszawa
|
jako, że sam miałem coś takiego ostatnio na warsztacie to czuję się wywołany do tablicy jak dla mnie- poszedłeś na odwal. Prawie wszystkie kadry to 100% centrale, przesadziłeś z obróbką- za dużo hi passa, przez co robi się delikatne halo wszędzie i foty zalatują słabym hdrem. Kolor niestały. Na 4 odbija się lampa w lakierze, która nie błyska. Widać, że świecone po blikach, ale po lakierze nie bardzo. No i na desr- miejscówka, która nie jest jakąś stylową ruiną, ani nowoczesnym tłem, nijak nie pasuje pod auto. Nadał by się tam co najwyżej wóz z koniem i furmanem... Wygląda jak popegeerowa buda, mnóstwo śmieci, etc...
_________________ //////
|
|
|
|
 |
|
kaczy
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 25 lip 2010, o 11:30 |
|
|
|
W słońcu ten lakier jest bardzo trudny do ogarnięcia i ciężko jest go równomiernie doświetlić chyba że fotki robiłóby się zupełnie "bez słońca" i doświetlało kilkoma lampami. Jesli auto wogóle nie było by doświetlone to miejsca na których widać użycie lampy byłby czarne. Co do żółtego zafarbu to auto w słońcu łapie właśnie taki zafarb.
Mivec drugi raz w życiu miałem w użyciu zewnętrzną lampę więc nie spodziewałem się cudów. Sam zresztą widzisz że ile ludzi tyle opini. Ty uważasz swoje zdjęcia PUG`a RZC za całkiem udane a według mnie należą one do jednych z najsłabszych robionych przez Ciebie.
|
|
|
|
 |
|
mivec
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 25 lip 2010, o 13:57 |
|
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 18:44 Posty: 764 Lokalizacja: Warszawa
|
to, że kolor wyszedł tak, że nie wszystkim się podoba to trudno, ale przynajmneij kadry, kompozycja i miejscówka są mocne. Tu nie ma nic mocnego poza samym autem, a przecież Ty decydujesz o tym jak, gdzie i kiedy robisz zdjęcia... P.S.: ciężko mi uwierzyć, że "te" miejsca byłyby czarne"  nvm.
_________________ //////
|
|
|
|
 |
|
majkeld
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 25 lip 2010, o 19:05 |
|
|
|
a pytanie jest czy w słoneczny dzień obowiązkowo trzeba oświetlać lampami?...,ale też w pochmurny dzień niekoniecznie mz liczy się końcowy efekt
|
|
|
|
 |
|
kaczy
|
Tytuł: Re: Focus RS Napisane: 29 lip 2010, o 07:10 |
|
|
ooo TOP. Nigdy bym się nie spodziewał